Search
  • Bjørnådal Arkitektstudio

LOOP DESIGN AWARDS


We are very proud to announce our project Espacio Sagrado Tucume has won a Honourable Mention in the Loop Design Awards 2020. The project was done in collaboration with Museo Tucume and the Architect department of USMP Filial Norte.

Congratulations to our team:

Hans-Petter Bjørnådal - Ruth Elisabet Gomez Pastor - Sherryl Muriente - Beju Lejobart

And to our partners:

Museo Tucume - Director Bernarda Delgado Elias - Arquelogo Manolo - Architect Oscar Architect department of USMP Filial Norte - Engineer Eduardo Ramos - Architect Mario Uldarcio Vargas Salazar - Architect Isabel Torres


The project was supported by UDI / DOGA


Rais de Raja is an ecological temple merged in the forest with a sight to the holy mountain of La Raja. The site is surrounded by pyramids built by the pre-hispanic Mocheculture and the Incas. Sacred Space Tucume was an architect workshop exploring prehispanic architecture, ecological building methods and sacred spaces. During the workshop we created a a temple located on a historical site by the ancient pyramids of Tucume, Peru. The project is a collaboration between Escuela Profesional de Arquitectura - USMP Filial Norte, Museo de sitio Tucume en Lambayeque og Bjørnådal Arkitektstudio The site is occupied by trees and by a sandy desert surrounding the mountain La Raja. Around this mountain the mocheculture built their pyramids. La Raja is constructed by local building techniques and materials as adobe and cana brava. These are old materials even used in the old pyramids. These materials along with an understanding of climate creates a healthy and comfortable environmental space. La Raja is a temple organised by sacred principles handed over by the local priests and shamans. First we have the altar where negative energy is dispelled and sacrificed to the holy mountain La Raja. The second altar is a place of praying for positive forces to enter your life. The shaman is seated by the altar which houses sacred objects - including a stone picked from the holy mountain itself. The temple has a straight view to the mountain top. An adobe wall creates a sheltered space for the ceremonies while a natural roof of branches protect from the equatorial sun.


Read More:

https://www.loopdesignawards.com/project/sacred-spaces-tucume

https://www.barkitekt.no/sacred-spaces-1


264 views0 comments

Recent Posts

See All

Postboks 5

Røsandåsen

6530 Averøy

Møre og Romsdal

Norge

Utviklet av Illusive for BJØRNÅDAL ARKITEKTSTUDIO ©

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn