top of page

Fusjon av kunst og design

Oppdatert: 26. okt. 2023

Fusjonen av kunst og design forteller en historie, skildrer følelser og tolker virkeligheten fra ulike perspektiver. Resultatet av denne kombinasjonen gjenspeiler kunstnerens og designerens kreativitet og indre verden, og reflekterer dagens utvikling og forestillinger. Noen sletter til og med grensen mellom kunst og design, og produserer verk som legemliggjør en rekke teknikker og er åpne for ny estetikk.

I den sjette utgaven av Personal Structures jobber noen utstillere i skjæringspunktet mellom kunst og design, og viser frem kunstverk som er eksperimentelle og tverrfaglige. European Cultural Center er stolte av å presentere en rekke stykker som går utover den kanoniske definisjonen av kunst og design, og blir resultatet av en dialog mellom de to disiplinene.
I det historiske stedet Palazzo Mora presenterer Jacques Jarrige en installasjon som inviterer besøkende til å utforske den med et kontemplativt blikk. Kunstneren omfavner råmaterialet og bruker dets potensiale til å forme det, hamre det og la aluminiumet veilede ham i skapelsen av skulpturene hans. En kortfilm som fanger Jacques’ meditative kreative prosess følger installasjonen, og avslører hvordan kroppens tilstedeværelse alltid har vært antydet i arbeidet hans. Kunstverket oppleves derfor av kunstneren først mens han skulpturerer det, og deretter av betrakteren som blir en aktiv deltaker i verket.


Deltakende er også et viktig element i den skulpturelle skapelsen av Bjørnådal Arkitektstudio med tittelen Spheres, den andre delen av Il Primo cerchio del Paradiso. Den delikate installasjonen er faktisk et resultat av et verksted som Hans-Petter Bjørnådal, hovedarkitekt ved firmaet, gjennomført i 2021 med studenter både fra Venezia og Kristiansund. Prosjektets utgangspunkt er havet med de gjennomsiktige glasskulene som henter inspirasjon fra fiskeegg som representerer liv og håp – det innebærer det arkitekten mener trengs i en verden fylt med dystopiske framtidsbilder. Skulpturen tar for seg aktuelle problemstillinger som klimaendringer, miljøbevissthet og fordelene ved å vende tilbake til en enklere livsstil. – Prosjektet er en norsk gest av enkel livsstil, men også en refleksjon av vårt nåværende behov for et retnings- og bevissthetsskifte for å møte klimaendringene, forklarer Hans-Petter Bjørnådal.

59 visninger

Comments


bottom of page