top of page

Creative Talk #6 - Sissel Engvig

Torsdag 07. mars kl.16:30 - 17:30 i våre lokaler i Vågeveien 7


Bjørnådal Arkitektstudio og HUE creative Studio inviterer til CREATIVE TALK #6 med Sissel Engvig i våre lokaler i Vågeveien 7.
Sissel Engvig, en fremtredende skikkelse i kulturlandskapet i Kristiansund, har viet sin innsats til å ta vare på og vise frem byens rike historie gjennom sine overbevisende foredrag og slagkraftig arbeid innen filmatisering av byens historiske begivenheter. Med stort fokus på motstandskraften og styrken til innbyggerne i Kristiansund i tider med medgang og motgang, har Engvik som mål å fange essensen av fellesskapets kollektive ånd.

 

Forelesningene hennes fungerer som et fyrtårn, som kaster lys over de bemerkelsesverdige historiene om hvordan kristiansunderne har navigert gjennom opp- og nedturer, og understreker verdiene solidaritet og frivillighet som har vært integrert i byens identitet. Engvigs arbeid strekker seg utover bare dokumentasjon, da hun aktivt oppmuntrer til en følelse av enhet, og understreker ideen om at sammen er fellesskapet sterkere.

 

Gjennom sitt engasjement for å formidle Kristiansunds historie til den yngre generasjonen, ønsker Engvig å skape et kulturelt innslag som representerer byens fortid, nåtid og fremtid. Hennes bestrebelser innen filmatisering og forelesning fungerer som en kunnskapsbasert plattform, og gir en visuell og narrativ ramme for byens fotohistorie. Engvigs arbeid står som et vitnesbyrd om fellesskapets kraft og viktigheten av å bevare og dele historiene som definerer Kristiansund. Ved å gjøre det bidrar hun til byens kulturelle arv, og sikrer at historien forblir en levende og integrert del av dens identitet.

 

Sissels bakgrunn som fotograf har bidratt til ulike jobberfaringer. Hun har bl.a. jobbet som pressefotograf, jobbet med arkitekturfotografering og fagfoto. Hun har studert film, teater, ped., og sosionomi.  I tillegg hun bakgrunn innen fortellerkunst, veiledning, billedterapi, dans og bevegelsesterapi på høgskole/universitetsnivå. Hun er cand.mag.

 

Sissel Engvig er 4. generasjon fotograf Engvig, Norges nest eldste fotograffirma i kontinuerlig drift innen samme slekt, etablert 1875 av hennes oldefar Johan K. Engvig (1850-1918).

40 visninger

Σχόλια


bottom of page