top of page

Wessels gate 31 - 6 mannsbolig

Bjørnådal Arkitektstudio har levert søknad om rammetillatelse for Wessels gate 31. Prosjektet ligger sentralt plassert på Innlandet med nærhet til skole, barnehage, dagligvare, busstopp og Sundbåt. Bygget er i tre etasjer med parkering og boder i kjeller, leiligheter i første til tredje etasje. De seks leilighetene er tilgjengelige med heisadkomst, og er 3-romsleiligheter på rundt 80kvm.


Leiligheter med tilgjengelighet er det lite av i området, og det vil være viktig for å skape varierte boligtypologier og boliger som er etter dagens regelverk for tilgjengelighet.


Leilighetene har to balkonger hver, noe som gir gode muligheter til uteopphold, samtidig som romfølelsen i leilighetene øker. I tillegg til private uteplasser har beboerne felles uteområder på bakkeplan, et i sør på tomten med sol store deler av døgnet, og det andre åpner seg mot vest. Uteområdene på bakkeplan er tilgjengelig, og er over 25kvm per beboer, i henhold til bestemmelser i kommunedelplanens arealdel.


Bygget er utformet i to fløyer, med en leilighet i hver fløy per etasje med heis og trapp mellom. Det gir to smale bygningsvolumer som tilpasser seg skalaen i området. Bygningsvolumene åpner seg opp mot utsikten i sør, og danner et indre gårdsrom. Terrenget stiger mot nord, og deler av kjelleretasje er derfor skjult mot terreng. Det er tenkt trekledning på fasade og mur i kjelleretasje, for å tilpasse seg omkringliggende bebyggelse. Fargene skal velges nærmere etter inspirasjon fra Kristiansunds fargepalett for trehusbebyggelsen fra etterkrigstiden, samt fargepaletten i området
93 visninger

Comments


bottom of page