top of page

Posten og Bodø2024 lanserer frimerker av vår scene

BODØ2024: Vi er veldig stolte over at vår illustrasjon av åpningsscenen pryder de nye frimerkene til Bodø22024 og Posten.


I samarbeid med Bodø2024 lanserte Posten mandag formiddag to splitter nye frimerker på Bodø Rådhus.Frimerkene inneholder motiver fra Bodø-regionen, nettopp for å markere at Bodø og Nordland i 2024 er europeisk kulturhovedstad. Frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten stod for avdukingen i samarbeid med ordfører i Bodø, Odd Emil Ingebrigtsen og Bodø2024-direktør André Wallann Larsen.

– Dette er et de største kulturprosjektene i Norge de siste ti årene og det aller største i Nord-Norge noensinne. Selvsagt ønsker vi i Posten å markere og hedre dette feståret som nå står på trappene, sier frimerkedirektøren.

Lulesamisk for første gang

Frimerket med scenen er designet av Hans-Petter Bjørnådal / Bjørnådal Arkitektstudio. Kristin Slotterøy fra Nordland er ansvarlig for frimerkedesign og frimerkene er tilgjengelige fra 5. februar, dagen før samenes nasjonaldag. Det lulesamiske språket vil også være representert på frimerkene, for aller første gang i historien. Kalle Urheim fremførte en joik om vinden, og avsluttet med det lanseringen av frimerkene.

– Det føles naturlig når vi nå markerer denne kulturelle folkefesten, midt i området der lulesamisk er mest utbredt, at også deres språk kommer på frimerkene. Tidligere har de nord- og sør-samiske språkene prydet frimerker, fortsetter frimerkedirektør Fasting.

Fakta om frimerkene

Dato: 05.02.2024 

Nummer: NK 2113-2114 

Motiv: Konsertpublikum, scene  

Design: Hans-Petter Bjørnådal & Kristin Slotterøy 

Verdier: Kr 23 (innland 20 g), kr 31 (Europa 20 g), kr 54 (miniatyrark) 

Utgitt i: Hefter à 10 frimerker, miniatyrark 

Opplag:

  • Kr 23: 355 000 frimerker 

  • Kr 31: 1 055 000 frimerker 

  • Kr 54: 60 000 miniatyrark 

Trykk: Offset fra Joh. Enschedé Security Print, Nederland Comments


bottom of page