top of page

Community landscape

Oppdatert: 20. okt. 2022

Vi har fått i kunstoppdrag å skape det offentlige kunstprosjektet "Community landscape" på Grønnåsen skole i Tromsø Kommune. Med sine 30m blir kunstprosjektet det største i Tromsø Kommune. Kunstprosjektet ventes ferdigstilt 1.oktober 2022


PARAMETRISK LANDSKAP

I prosessen har vi jobbet tett med med kunstrådgiver Nina Mathisen og kunstkurator Ina Otzko for å skape ett parametrisk designet landskap laget av trelameller. Tribunen skaper sitteplasser og aktivitetsrom for større og mindre grupper av mennesker. Som i ett naturlig landskap finner vi steder hvor det er private plasser og mere åpne landskap hvor flere samles.


SOSIALT LANDSKAPSROM

Tribunene er ca 30m lang og kan romme opptil 70 elever. Utformingen gjør at kunstinstallasjonen ikke bare er en tribune for elever ved Grønnåsen skole men også en møteplass for bydelen som kan brukes etter skoletid.


DETALJPROSJEKT

I detaljprosjekteringen har vi i samarbeid med Rambøll Oslo og Lost Coast Woodwork & design gått igjennom konstruksjonene og detaljene for å optimalisere materialbruk og finne gode konstruktive løsninger. Gjennom optimaliseringsprossen har vi kommet til en platebruk på 237 stykk a 3100*1530*22. Platene monteres på en trekonstruksjon av 48x198 og plasseres med ett mellomrom på 22mm. Platene vil være av typen Duraply som er laget for robust utendørs bruk.


Team:

Nina Mathisen, Kunstrådgiver - Tromsø Kommune

Ina Otzko, Kunstkurator - IO Productions

Øyvind Flakk, Ingeniør - Rambøll

Andrea Music, Parametrisk design

Siemen Cuyper, Parametrisk design

Ben Adams, Snekker - Lost Coast Woodwork & Design

Hans-Petter Bjørnådal, Arkitekt & kunstner - Bjørnådal Arkitektstudio & BART
177 visninger

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page